Lite om mig själv och min hunduppfödning

Jag heter Annica Ejheden och bor i en härlig  by som heter Hasslöv, 10 minuter från Båstad intill den vackra Hallandsåsen . Där bor jag med  mina hundar och två katter. Här följer en presentation om mig själv och min kennel.

Mitt hundintresse startade redan när jag var 15 år och fick min första hund, som var en Yorkshireterrier med namnet Mysak. En underbar hund som för alltid finns i mitt hjärta.

Intresset för pälsvård och utställning ökade fort och när jag var 18 åkte jag med familjen till England och köpte en liten York-tik av en av tidernas mest betydande uppfödare, Mr Osman Sameja. Jag fick lära mig pälsvård i världsklass – en york kräver mycket av det. Samtidigt som jag hade min york hade jag även en Grand Danois.

Intresset för hästar ökade och jag flyttade till Skåne och Flyinge där jag utbildade mig i 2 år, till Stallchef. Jag har haft Hund och Kattpensionat i många år och efter det fött upp spanska hästar, men nu bor jag i en villa i Flyinge utan hästar. Jag har haft uppfödning av Chinese Crested dog och Briard och Gos d`Atura Catalá, som är en mindre variant av Briard kan man säga.

Lucky

2014 bestämde jag mig äntligen för att börja med Yorkshireterrier igen, nu när jag inte hade hästar längre, och tog kontakt med en av de mest betydelsefulla uppfödarna som finns, Bernice Undén, Kennel Debonaire’s. Jag fick äran att köpa en av tikarna som Bernice hade på tillväxt, Debonaire’s Go Get Lucky. En fantastisk tik! Hon blev snabbt Svensk utställningschampion och har fått 2 valpkullar

Madame

2015 blev jag uppringd av ytterligare en mycket betydande person inom York-aveln, nämligen Ann-Katrin Ahlstedt, Kennel Pearlstring. Vi hade aldrig träffats, men hon visste att jag var seriös med min dröm som Yorkuppfödare och hon erbjöd mig att köpa en tik som hon hade på tillväxt. Så kom lilla Madame in i mitt liv, Pearlstring La Bohème. En fantastisk York även hon, som redan har fina resultat på utställning. Hon planerar jag att para i sommar .Utställningsresultat får ni läsa om under fliken utställningsresultat eller på hundarnas egna sidor.

Sammie

2017 har min kennel berikats med ytterligare en York-tik, denna gången från Helené Fridh, Kennel Bokellas. Lilla Sammie, Bokellas Six In The City, En fantastiskt trevlig York. Hon hade ett mycket framgångsrikt 2019 och erövrade titlarna svensk och Dansk Utställningschampion och köpenhamnsvinnare 2019. Jag planerar att para henne sommaren 2020

Ejhedens Hundsalong

2015 tog jag äntligen upp drömmen om att bli hundfrisör och har drivit min salong i Flyinge, nu har jag precis flyttat och kommer öppna salongen på sensommaren troligen . Salongen heter  Ejhedens Hundsalong, där jag tar emot nya kunder för vardagklippning, , bad och pälsvård.

Detta var kortfattat lite information om mig. Är du intresserad av att köpa valp eller bara vill prata York så tveka inte att kontakta mig!